Valami jó a bevásárlás előtt

 2010.09.28. 10:51

A bevásárlás állandó része életünknek. A Fenntarthatósági napon az ésszerű bevásárlásról is szó esett, most azonban nem a tudatos fogyasztás szokásairól szeretnék pár sort írni, hanem a blog egyik fő témáját képező adománygyűjtésről.

Nagy bevásárlásóközpontok és hipermarketek parkolójában több helyen is találhatók konténerek, amelyekben ruhaadományokat gyűjtenek. Ezt a programot a Magyar Vöröskereszt koordinálja.

Vásárlás előtt nem csak bevásárlálósitát érdemes írni, hanem a szép lassan összegyűlt kinőtt vagy megunt ruhákat, cipőket, takarókat becsomagolni és magunkkal vinni az áruházhoz, s ott a konténerbe helyezni.

 

 

Budapesten az alábbi áruházaknál találhatók a Vörös Kereszt konténerei:

Auchan - Óbuda

OBI - Szent Imre, Fogarasi út

Stop Shop Áruház - Óbuda, Újpest, Hűvösvölgy

Campona

CBA - Üllői út

 

Budaörsön az alábbi áruházaknál találhatók a Vörös Kereszt konténerei:

Auchan, Elektro World, Media Markt, Metro, OBI, Praktiker, Tesco

 

Ha ismersz különböző magyarországi adományokat gyűjtő helyeket (konkrét szervezetet, épületet, konténert stb.) kérlek küldd el e-mailben a szervezet és/vagy hely minél pontosabb nevét és címét, és hogy milyen adományokat várnak ott (ruha, cipő, játék, tartós élelmiszer stb)!

Ugyanígy tedd ezt a használt műszaki tárgyak gyűjtését végző helyekkel is, ha ismersz ilyet!

Ha környezetedben - függetlenül attól, hogy Magyarországon vagy külföldön élsz - épp most alakul ki az adományok és/vagy használt műszaki cikkek gyűjtésének rendszere, vagy már jól működő hagyományokkal büszkélkedhettek erre vonatkozóan, szívesen vennénk, ha olvashatnánk leveledben erről is! Posztoljuk, hogy tanulhassunk belőle. Van mit!

A cím, ahova írhattok:

hovamit@gmail.com

Köszönjük!

Címkék: ruha konténer adomány vöröskereszt gyűjtőkonténer

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtopont.blog.hu/api/trackback/id/tr552329043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása