Közlemény a Vörös Kereszt honlapjáról:

Kolontár, 2010. október 4. – 150 tábori ágy, ugyanennyi takaró, 300 darab konzerv, egy mikrobusznyi ásványvíz és 50 fős csapat – a Magyar Vöröskereszt így próbál segíteni a hétfői vörös iszap-baleset helyszínein, Veszprém megyében.

Két ember meghalt, hármat eltűntként tart nyilván a rendőrség a hétfői vörösiszap-baleset helyszínein, Veszprém megyében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legfrissebb helyzetjelentése szerint a baleset már összesen 7 települést érint (Tüskevár, Kolontár, Kisberzseny, Somlóvásárhely, Apácatorma, Devecser, Somlójenő).

A Magyar Vöröskereszt 150 tábori ágyat, ugyanennyi takarót és 300 fő számára elegendő konzervet és egy mikrobusznyi ásványvizet szállít Kolontárra. A szervezet 50 munkatársa és önkéntesei a kitelepítést és a kitelepítettek ellátását segítik majd.

---

Az egymásra mutogatás helyett mi most keressük azokat az adománygyűjtő szervezeteket, amelyek a vörös iszap által súlytott településekre toboroznak önkéntes munkaerőt és gyűjtenek adományokat!!!

Kérlek, ha ismertek ilyet, írjátok meg, hogy mások is megtudhassák, mivel, hol és hogyan segíthetnek!

 

hovamit@gmail.com

Címkék: adomány önkéntesség vöröskereszt katasztrófavédelem adományok vörös iszap vegyi katasztrófa

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtopont.blog.hu/api/trackback/id/tr472347599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása