Szent Márton Gyermekmentői

 2010.11.08. 15:52

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány

"Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy egy különleges Gyermekrohamkocsi elindításával segítsük az Országos Mentőszolgálat munkáját.

A Gyermekrohamkocsit évente átlagosan 2100 - elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják. A Gyermekrohamkocsi bármilyen helyszínen percek alatt képes egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetően szakmai eredményeink európai szinten is kiemelkedőek.

Az Országos Mentőszolgálattal létrehozott szervezeti és gazdasági együttműködés példamutató lehet minden alternatív mentőszervezet számára, amely a magyar sürgősségi mentőellátás szerves részévé kíván válni.

A budapesti Gyermekrohamkocsin dolgozó személyzetet 24 gyermekintenzíves orvos, 6 hivatásos mentőápoló és 7 hivatásos mentőgépkocsi vezető alkotja. Az egység 24 órás szolgálatot teljesít a hét minden napján."

 

 

"A Gyermekrohamkocsi és a gyermek-mentőorvosi kocsik működéséhez szükséges anyagi hátteret adományokból és pályázatokból teremtjük elő. A befolyt adományokat teljes egészében a gyermekmentők működtetésére fordítjuk. Ebből fedezzük a műszerek vásárlását, karbantartását, egyszer használatos, speciális eszközök pótlását, a személyzet munkaruháját, továbbképzéseket, oktatási eszközök vásárlását és más működési költségeket. A gyermekmentőkön dolgozó orvosok, ápolók és gépkocsivezetők fizetését az Országos Mentőszolgálat fedezi."

Adószám: 18162785-1-42

Bankszámlaszám:
CIB 10700079-26823100-51100005

Székhely:
Berki Ügyvédi Iroda, 1137 Budapest, Katona József utca 22. III/3

Iroda és levelezési cím:
1106 Budapest, Fehér út 1. B lépcsőház 6.em. 616.

Általános e-mail cím: posta@gyermekrohamkocsi.hu

Általános ügyvitel, adóigazolások, szolgálati beosztás, pályázatok, felszerelések ügyében:
Battonyai Szilvia, alapítványi titkár
munkahelyi telefon: (+36 1) 210-7717
mobil telefon: (+36) 20/913-0727
e-mail: battonyai@gyermekrohamkocsi.hu

Címkék: társadalom gyermek egészségügy 1% adomány felajánlás szent márton gyermekmentő szolgálat gyermekrohamkocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtopont.blog.hu/api/trackback/id/tr822433785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása