Lakhatást!

 2010.12.15. 09:23

 

Címkék: tüntetés társadalom hajléktalanság aluljáró tiltakozás blaha a város mindenkié avm lakhatást ne zaklatást

Noha Burattino gyűjtés

 2010.11.27. 10:22

A Noha Stúdió és Alkotóműhely gyűjtést szervez a Burattino Általános és Szakképző Iskola számára. (Ez egy külön akció a hozok-viszek polcuk mellett.)

A ruhákat, könyveket, játékokat, vagyis az adományokat a Nohába várják 2010. december 5-ig. A Noha címe: 1137. Budapest, Pozsonyi út 12. (Bejárat az átjáróudvar felől.)     

Ismerjétek meg a Burattino Iskolát:

A Burattino Iskoláról:

"A Burattino Iskola fő törekvése, hogy a növendékek harmonikus személyiségfejlődését támogassa. Az oktatási feladat megvalósítása ennek a tágabb célnak fontos, de nem kizárólagos eleme. Pedagógiai tevékenységünk célja mindazoknak az intellektuális és emberi–erkölcsi értékeknek a kialakítása tanítványainkban, melyek birtokában úgy tudják egyéni boldogságukat, boldogulásukat megteremteni, hogy  egyben a szűkebb és tágabb közösségük javát is szolgálják.  A Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány 1990. áprilisában jött létre abból a célból, hogy létesítsen és fenntartson egy olyan iskolát, ahol a gyerekek „kinőhetik” hátrányaikat. Az alapítvány által létrehozott iskola 1991. márciusában 4 évfolyammal (60 tanulóval) kezdte meg működését a Táncsics M. u. 27-29. alatt, a helyi önkormányzat által biztosított bölcsőde épületében. Az iskolába való felvétel  fő szempontja akkor és a mai napig is a rászorultság."

 

Címkék: társadalom gyűjtés iskola adomány xiii. kerület noha rászorultság burattino noha stúdió és alkotóműhely burattino általános és szakképző iskola

Hozok-viszek a Nohánál

 2010.11.27. 10:06

A Noha Stúdió és Alkotóműhely Budapesten, a XIII. kerületben található. Van itt minden, a szó legjobb és legszínesebb értelmében - gyermek- és felnőttprogramok, alkotókör, képzőművészeti vegyesbolt, tesi, mozgás és ének-zene.

Sőt! A Noha bejárata előtt található egy polc, amely a már számotokra nem szükséges tárgyaitoknak ad helyet, hogy más felfedezhesse és új életet adjon nekik.

Polc, program és infók ITT.

Címkék: zene közösség kultúra tánc képzőművészet polc ének adomány noha adok veszek xiii.kerület noha stúdió és alkotóműhely hozok viszek

Írj nekünk Te is!

 2010.11.17. 13:57

A jobbra-balra pakolgatott cuccaid legjobb helye nem mindig a lépcsőházi kukában, hanem inkább az adománygyűjtőben vagy a tematikus hulladékgyűjtőben van. Nem tudod, hol találsz ilyen gyűjtőpontokat? Mi sem! Ezért jött létre ez a blog, hogy összeálljanak a magyarországi gyűjtőpontok, ahol tárgyadományaidat (ruháidat, játékokat, könyveket, stb.) adhatod át a megfelelő helyeken, valamint hogy az egyszerűen ki nem dobható hulladékaidnak (használt elem, rossz TV, stb.) is igyekezzünk az erdő szélénél jobb helyet találni. Okulásként olvashatóvá válnak eddig bevált hazai és külföldi gyakorlatok is.

A gyűjtőhelyek címét és a jól működő gyakorlatokról szóló leveled küldd ide: hovamit@gmail.com Köszönjük!

 

Címkék: blog gyűjtés jótékonyság környezetvédelem adomány adományozás hulladék újrahasznosítás gyűjtőpont gyűjtőpont blog

ReHűtő

 2010.11.17. 13:54

Beköltözéskor az első dolgok egyike, amit megveszünk, a hűtőszekrény. És az első is, amit kidobunk. Nem mindegy azonban, hogyan "dobjuk ki" a már nem használatos hűtőnket.

"A hűtőket, fagyasztókat az elektronikus vagy e-hulladékok közé soroljuk a szelektív hulladékgyűjtés során. Az elromlott vagy nem használt gépeket semmiképp ne dobjuk a hagyományos szemét közé vagy vigyük ki a szeméttelepre, hiszen veszélyesek. A hűtőket gyártó és árusító üzletek 2005. augusztus 13 óta visszaveszik az összes forgalomból kivont készüléket. Ha nincs ilyen a közelünkben, akkor érdemes szétnézni a környékbeni szelektív hulladékgyűjtő udvarokban, hiszen sok ilyen helyen gyűjtik az elektromos hulladékokat is.
A hűtők az ún. fehérárúk közé soroljuk. Ide tartoznak még a mosó-, mosogatógépek, mikrohullámú sűtők, villanytűzhelyek, stb. A feldolgozó üzemben, eszerint a csoportosítás szerint válogatják ki az e-hulladékokból a hűtőket, majd eltávolítják belőlük a veszélyes anyagokat, szétbontják és darabokra szedik, így készítve elő az újrafelhasználáshoz."

Érdekes? Tetszik? Itt találod a folytatást.

 

Címkék: hűtő újrahasznosítás hulladékkezelés műszaki csere hűtőszekrény e hulladék elekromos hulladék fehéráru elektonikus hulladék elektromos hulladék

2010. november 19-én, pénteken 19 órai kezdettel a vörösiszap károsultjainak megsegítésére segélykoncert kerül megrendezésre a budapesti Jégpalotában (1046, Budapest, Homoktövis utca 1.).

A rendezvény fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, kormánybiztos. A segélykoncerten részt vesznek továbbá a legnagyobb károkat elszenvedő települések, így Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely polgármesterei is.

A fellépők között szerepel többek között Benkő László (Omega), a Takáts Tamás Blues Band, a Dolly Roll és a Ghymes együttesek.

Jegyek a Jégpalotában, valamint a Concert és Média jegyirodáiban kaphatók 3000 Ft-os áron. A szervezők a Magyar Kármentő Alap részére utalják át a rendezvény teljes bevételét.

Forrás.

 

Címkék: zene katasztrófa koncert segély adomány katasztrófavédelem jótékonysági iszap jégpalota vörösiszap devecser kolontár vörös iszap somlóvásárhely magyar kármentő alap iszapkatasztrófa katved

Pecás Karácsony

 2010.11.12. 10:35

"Az elmúlt évek gazdasági és pénzügyi válsága következtében sokan elvesztették munkahelyüket és spórolni kényszerülnek. Érthető módon sajnos ilyenkor elsősorban a családok számára a létszükségletet nem jelentő szabadidős hobbi tevékenységek kerülnek a háttérbe.

Az idei év a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve, mely szellemiség jegyében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint közhasznú társadalmi szervezet a saját tevékenység területén is tenni kíván.

A karácsony közeledtével a 2007. évben már egyszer megtartott gyermekadományozási programját ismét elindítja a Szövetség „Horgász karácsony 2010” címmel.

A program lényege, hogy  a Szövetség a vele kapcsolatba álló horgászboltokon keresztül összegyűjti 2010. december 17-ig a horgászok által felajánlott jó állapotú horgászfelszereléseket. Az így összegyűjtött adományokat a Szövetség rászoruló horgászó, vagy horgászat iránt érdeklődő fiatalok körében kívánja szétosztani karácsonyra egy pályázat keretében. A Szövetség minden megajándékozott 14 év alatti fiatalnak a karácsonyi csomagjában egy 2011. évi vasi gyermek horgászjegyet is elhelyez, hogy a felszerelést már a következő horgászszezonban sportszerűen tudja használni. A program keretében a gyermekek, a horgászadományokat egy egyszerűsített pályázati adatlap kitöltésével és határidőre történő beküldésével tudják igényelni. A gyermekek megajándékozására előre láthatóan szervezett program keretében 2010. december 19-24. között kerül sor Szombathelyen. Az adománygyűjtő helyek listája és az adomány igénylési feltételek, valamint a pályázati adatlap beszerezhető a Szövetség tagegyesületeinél, valamint a www.vasivizeken.hu oldal aktuális menüpontjában."

Forrás és további infó ITT.

 

Címkék: horgász karácsony ajándék horgászat adomány peca karácsonyi ajándékpont karácsonyi adomány horgász felszerelés vasivizeken horgász karácsony 2010

Kalapács alatt, fa alá

 2010.11.09. 10:49

Kortárs képzőművészek alkotásai kerülnek árverésre november 25-én, a Pagoda Galériában. A befolyt összeggel a Bethesda Gyermekkórház égési sérülteket kezelő osztályát támogatják. A művészek jelentkezését a következő telefonszámokon várja Együd Gábor vezérigazgató és Seres Gábor elnök, galériavezető; titkárság: (+361) 273-3479, galéria: (+361) 273-3476, 0630 960 9931, illetve az info@suzukihaz.hu (A képen Balla Tamás: Tojás-ded című alkotása látható).

Forrás és további információk, részletek és tudnivalók ITT.

 

Címkék: árverés kultúra karácsony művészet jótékonyság adományozás kortárs képzőművészet karácsonyi ajándékpont karácsony 2010

Happy Xmas, Happy Xbox

 2010.11.09. 10:23

Sokan tiltakoznak az ellen, ha pc-s játékokat, wii-t és Xbox-ot kapnak a gyerekek karácsonyra. Mi van akkor, ha megfordul a helyzet, tehát ha az Xbox az valamit karácsonyra?

"Az Xboxklub.hu az elmúlt évekhez hasonlóan gyűjtést szervez, amelynek keretében egy Xbox 360-al, játékokkal szeretnének meglepni olyan gyerekeket, akiknek erre más esélyük nem lenne. Bárki adakozhat, és nemcsak pénzt, de sok mást is szívesen fogadnak."

"Az Xboxklub eddig több alkalommal is kiválasztott egy intézményt az országban, ahol olyan gyerekek vannak, akik valamilyen formában a karácsonyt, mint fogalmat másként kell ünnepeljék, mint mi, átlagos emberek. Olyan gyerekek, akik gyermekotthonokban, vagy kórházban kénytelenek ünnepelni ezt a szép ünnepet."

"Idén a Balatonboglári Gyermekotthon lett kiválasztva, így az itt élő gyerekek kapják majd az ajándékokat.

Ha szeretnétek adakozni, megtehetitek pénzzel, de tárgyi ajádnékokkal is (DVD-k, játékok, természetesen gyerekeknek valók, ruhák, stb.). A további részletekről és instrukciókról a lenti linken tájékozódhattok. Fontos, hogy a felajánlott adományokat csak december 10-ig tudják fogadni a szervezők." (Forrás)

Hogy, mit és mit nem, mikor és hova, azt ITT tudjátok elolvasni.

 

Címkék: játék xbox karácsony ajándék adomány adakozás karácsonyi ajándékpont karácsony 2010 xboxklub

A jótékonysági koncert nagyszerű példája a "kellemeset a hasznossal" dolgoknak.

Az Angyalok az autistákért program keretében ad karácsonyi jótékonysági koncertet a Bolyki Brothers, az esemény teljes bevételét az Austista Segítő Központ ellátottai, illetve a Ferences Rend által gondozott idősek, betegek, fogyatékkal élő gyermekek és rászoruló családok megsegítésére ajánlja fel. A másfél-kétórásra tervezett koncertre a Millenáris Teátrumában kerül sor december 21-én kedden, 19 órától. Jegyek előzetesen a 06-20/775-3309-es telefonszámon vagy a sassgyulalevente@gmail.com e-mail-címen rendelhetők. A jegyek október 25.-től a Millenáris honlapján is elérhetők.

 

Címkék: zene koncert karácsony autizmus jótékonyság jótékonysági koncert ferencesek bolyki brothers karácsonyi ajándékpont karácsony 2010 angyalok az autistákért program mit adhatsz ha veszel egy koncertjegyet

Szent Márton Gyermekmentői

 2010.11.08. 15:52

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány

"Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy egy különleges Gyermekrohamkocsi elindításával segítsük az Országos Mentőszolgálat munkáját.

A Gyermekrohamkocsit évente átlagosan 2100 - elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják. A Gyermekrohamkocsi bármilyen helyszínen percek alatt képes egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetően szakmai eredményeink európai szinten is kiemelkedőek.

Az Országos Mentőszolgálattal létrehozott szervezeti és gazdasági együttműködés példamutató lehet minden alternatív mentőszervezet számára, amely a magyar sürgősségi mentőellátás szerves részévé kíván válni.

A budapesti Gyermekrohamkocsin dolgozó személyzetet 24 gyermekintenzíves orvos, 6 hivatásos mentőápoló és 7 hivatásos mentőgépkocsi vezető alkotja. Az egység 24 órás szolgálatot teljesít a hét minden napján."

 

 

"A Gyermekrohamkocsi és a gyermek-mentőorvosi kocsik működéséhez szükséges anyagi hátteret adományokból és pályázatokból teremtjük elő. A befolyt adományokat teljes egészében a gyermekmentők működtetésére fordítjuk. Ebből fedezzük a műszerek vásárlását, karbantartását, egyszer használatos, speciális eszközök pótlását, a személyzet munkaruháját, továbbképzéseket, oktatási eszközök vásárlását és más működési költségeket. A gyermekmentőkön dolgozó orvosok, ápolók és gépkocsivezetők fizetését az Országos Mentőszolgálat fedezi."

Adószám: 18162785-1-42

Bankszámlaszám:
CIB 10700079-26823100-51100005

Székhely:
Berki Ügyvédi Iroda, 1137 Budapest, Katona József utca 22. III/3

Iroda és levelezési cím:
1106 Budapest, Fehér út 1. B lépcsőház 6.em. 616.

Általános e-mail cím: posta@gyermekrohamkocsi.hu

Általános ügyvitel, adóigazolások, szolgálati beosztás, pályázatok, felszerelések ügyében:
Battonyai Szilvia, alapítványi titkár
munkahelyi telefon: (+36 1) 210-7717
mobil telefon: (+36) 20/913-0727
e-mail: battonyai@gyermekrohamkocsi.hu

Címkék: társadalom gyermek egészségügy 1% adomány felajánlás szent márton gyermekmentő szolgálat gyermekrohamkocsi

A gyűjtőpont blog célja az adománygyűjtéssel és -elosztással kapcsolatos információk megosztásán túl, hogy olyan történeteket, akciókat, működő gyakorlatokat is bemutasson, amelyek és akik más emberek, sőt, mindennapjaink jó irányban történő fejlődéséhez is hozzájárulnak. Szeretnénk, ha nem maradnának rejtve a köztünk élő, mégis kiemelkedő személyiségek sem, akik mások javát kívánják önzetlenül szolgálni.

Ilyen személyiségről olvashattok a nol.hu egyik cikkében, amely egy paksi asszony portréját mutatja be, aki a daruk világából történt nyugdíjba vonulása után aktivizálta igazán energiáit: saját elhatározásból kezdett ingyen ebédet osztani a városában élő emberek számára, majd másokat is fellelkesítve és bevonva az ország másik végébe juttatott el nyitott garázsából adományokat az árvízzel sújtott területeken élők számára.

"Valójában Annának hívják, pontosabban mondva, Ancinak. Ez a név még abban az időben ragadt rá, amikor az atomerőműben dolgozott, és egy csoportban hat asszonyt hívtak Annának. Így lett ő Anci, a darus. Miután Pakson a legtöbb család kötődik valamilyen módon az erőműhöz, Anciként ismerték meg a városban is. Nyugdíjba vonulása után alkalomszerűen főzni kezdett a helyi hajléktalanoknak, majd jött a karácsonyi, később a húsvéti adománygyűjtés. Paks központjában hovatovább megszokott látvánnyá vált, hogy a városi múzeum előtti téren Molnár Imréné adományokat és saját kezűleg főzött ingyenebédet oszt a rászorulóknak. Évek alatt így lett darus Anciból kisvárosi Terézanyu."

Folytatás ITT.

Címkék: közösség társadalom jótékonyság adomány paks szociál önzetlenség ételosztás paksi terézanya molnár imréné anna szabó jánosné terézia

A blognak is kell a support...

 2010.11.06. 09:59

Próbáltam kitenni oldaldobozban különböző linkeket, de nem sikerült. Azt szeretném, hogy a blog egyik oldaldobozában megjelenjek különféle linkek. Csináltam már korábban ilyet, de most nem sikerül. Sem a tudatos szerkesztés, sem a jó szerencsében bízó kattintgatás nem segített. Ti tudtok segíteni?

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat lelkes dolgozóinak kezdeményezésére létrejött, főleg hajléktalanokból álló rock banda, a Happy Street Boys a XX. kerületi, az egyesület által üzemeltetett idősek otthonában próbált már hónapok óta. A mai napon lett volna teljes az összhang, ma érkeztek meg az új gitárerősítők. De mire a fiúk odaértek velük a próbaterembe, azt felfeszített ablakráccsal, már szinte üresen találták. Eltűnt a kölcsönkapott szintetizátor (Yamaha DGX 205), egy Kustom kombó, egy Jimi Hendrix Signature Marshall fej+láda és egy Premier pergődob. A többi hangszerre valószínűleg már nem jutott idő vagy nem fértek ki az ablakon… nem tudni. A lényeg, hogy most nincs se próbaterem, se hangszerek. Pedig a srácok koncertre készültek. Azok a srácok, akiknek a mindennapos próbák adtak erőt az újrakezdéshez.

Ennek a hat embernek a zenekar jelenti a mindent, célt kaptak itt, életcélt. A Happy Street Boys zenekar Kocsis Mihály szociális munkás és immár zenekari menedzser sajátos kísérletéből jött létre, amikor azzal az elképzeléssel rukkolt elő: mi lenne, ha a hajléktalanok között élő egykor képzett zenészekből zenekart szervezne. Már akkor tudta, nem a zenekari tagok felkutatása lesz nehéz, lecsúszott zenészeket, elsikkadt tehetségeket rövid keresgélés után találnak majd az utcai gondozószolgálat munkatársai. „A zenekarba került fiúk nem azok közé tartoznak, akik kilátástalanul tengetik napjaikat az utcán – magyarázza Kocsis Mihály. – Jövedelmük van, dolgoznak, tisztálkodnak. Azt szeretnénk, ha idővel egy lenne a Happy Street Boys a hazai rockbandák közül, koncertezési lehetőségekkel.”

A hangszerparkot jólelkű vállalkozóktól és magánszemélyektől olcsón megvásárolt, kölcsön vagy ajándékba kapott eszközökkel lassanként bővítették, miközben Alagi János zenei vezető segítségével saját szerzeményeken dolgoztak. A közös munka és az együtt zenélés öröme adott értelmet mindennapjaiknak, a próbák után a hajléktalanszállón is szorgalmasan gyakoroltak – minden gondolatuk a zenekar körül forog. Ma a próbateremhez érkezve üveges szemekkel álltak, szótlanul, tehetetlenül.

Segítséget kérnek az újrakezdéshez. Nem pénzt várnak, hanem egy elérhető árú próbateremre, valamint új (használt) hangszerekre van szükségük. Vagy egy becsületes megtalálóra.

Elérhetőségek:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat részéről a zenekar menedzsere Kocsis Mihály: 06-30/768-4185, kocsis.mihaly@maltai.hu
Zenei vezető Alagi János: 06-70/525-2282, alagijanos@gmail.com
2010. október 20.

FORRÁS

 

Címkék: zene ajándék hangszer adomány becsületes megtaláló próbaterem happy street boys hangszer adomány

Azt hiszem, a MikulásGyárról már mindenki hallott és ennél is többen vitték már és viszik ajándékaikat a Felvonulási térre, ahol az 2010-ben is működik. A jóságos Mikulás gyára legalább olyan gőzerővel dolgozik, mint egy nagytőkés üzeme, az itt végzett munka azonban megfizethetetlen (és nem nem-megfizetett). Nyugalom, a karácsonyi horror családi mesékben látott kizsákmányolt paszományos manók helyett lelkes önkéntesek csomagolnak, logisztikáznak, hogy az általad felajánlott ajándékok a legszebb csomagolásban a legjobb helyre kerüljenek.

MIT? (kézben, dobozban, zacskóban is viheted)

 • tartós élelmiszer (!) (konzerv, tészta, liszt, cukor stb.)
 • tisztítószerek
 • ruhák
 • játékok
 • könyvek

 

HOVA?

Központ: Felvonulási tér (a Műcsarnok mellett) (24 órás szolgálat)

Plusz az alábbi plázák (10:00-20:00)

 • CORVIN Bevásárlóközpont (Bp)
 • Duna Plaza (Bp)
 • Csepel Plaza
 • Alba Plaza, Székesfehérvár
 • Debrecen Plaza
 • Győr Plaza
 • Kanizsa Plaza
 • Kaposvár Plaza
 • Miskolc Plaza
 • Nyír Plaza
 • Szeged Plaza
 • Szolnok Plaza
 • Zala Plaza

A Magyar Posta közreműködésével idén a kisebb településen élőknek is lehetősége nyílik az ünnepek közeledtével adományokkal segíteni a rászorulókat - az ország bármely postáján leadhatod csomagjaidat a Mikulásgyárnak, ahonnan a Magyar Vöröskereszten keresztül jutnak el a megajándékozottaknak. A dobozokra rá kell írnod nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

A gyár december 9-19 között működik 2010-ben.

 

Címkék: karácsony adomány mikulásgyár karácsonyi ajándékpont karácsonyi adomány karácsonyi adományozás 2010 ruha játék ajándék könyv karácsony 2010 mikulásgyár 2010

A MikulásGyár a 2010. december 9. és 19. között megrendezésre kerülő központi eseményeihez keres Önkénteseket. Vidám, jószándékú 18 és 60 év közötti jelentkezőkre számítanak, akik az igen nemes, hangulatos, nagy hagyományokkal rendelkező, karitatív rendezvénysorozat lendületes csapatában való részvételre, és sok élményre vágynak. Várják azok jelentkezését is, akik nem tudnak vagy nem szeretnének minden nap részt venni a munkában. Jelentkezni október 10-ig lehet az onkentes@mikulasgyar.hu e-mail címen.

Oké, oké, a hirdetésben megjelölt időpont már lejárt, de ha valaki nagyon szeretne a Mikulásgyár egyik lelkes munkatársa lenni, bizonyára szívesen szétnézne az akció hivatalos honlapján, hogy felvegye a szervezőkkel a kapcsolatot.

 

Címkék: karácsony adomány önkéntesség mikulásgyár karácsonyi ajándékpont karácsonyi adomány

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is meghirdeti több éve sikeres adományozói programját, az “Adj egy könyvet karácsonyra!” segítő akciót.

2010. november 1. és december 15. között az alapítvány gyűjtőhelyére személyesen vagy postán juttathatod el dobozba csomagolt tárgyi adományaid. Ha tehát van

 • gyermekkönyved,
 • gyermekjátékaid és
 • gyermekeknek szóló CD-d

és egy dobozod, akkor már várják is Szegeden, hogy családok és gyermekotthonok karácsonyi ajándékaként jó helyre kerülhessenek.

Az alapítvány gyűjtőhelye:
Mátrix Közhasznú Alapítvány
6720 Szeged, Roosevelt tér 5.

A csomagokat eljuttathatod postán is, de ha Szegeden szeretnéd átadni, arra személyesen minden hétköznap délelőtt 9-11 óráig, szombaton 17-19 óra között van lehetőséged.

Anyagi támogatás: MÁTRIX Közhasznú Alapítvány OTP.: 11735005-20510350

Cégek számára adóalap csökkentő igazolást állítanak ki, ehhez a felajánlások megtételekor szükséges megjelölni az adószámot, a pontos címet, és meg kell adni egy telefonos elérhetőséget is.

További infó itt.

Címkék: szeged karácsony doboz adomány felajánlás gyermekjáték karácsonyi ajándékpont karácsonyi adományozás

Kifőtt-e már a Karácsony?

 2010.11.04. 09:42
A Kifőztük csapata karácsonyi adománygyűjtő akciót szervez. Ehhez közel 115 gasztro bloggert sikerült felkérnie a kiadványhoz, melyben karácsonyi ételek, italok, előkészületek olvashatóak. Az adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével juttatják el a rászoruló családoknak, gyerekeknek. 

A Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya. Hogy te mit tehetsz a Kifőztükkel közösen, arról ITT és ITT tájékozódhatsz, ITT pedig megkezdheted az adományozást. Az adományozással és a receptkönyv letöltésével nem ér véget az akció. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról, akiknek ti is segítettetek szebbé tenni az ünnepeket.

Címkék: karácsony ajándék recept adomány süt főz karácsonyi ajándékpont kifőztük

... és más egyéb felajánlásra váró tárgyad, akkor azt várja a Magyar Hospice Alapítvány.

"HOSPICE – Hozzájárulunk a daganatos betegek egyénre szabott ingyenes ápolásához, fájdalomcsillapításához, a méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzéséhez és családjuk lelki támogatásához.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben kezdte meg tevékenységét.  Tárgyaink folyamatosan amortizálódnak, fogynak, kopnak ill. mindig van olyan eszköz, amit évek óta nem tudtunk beszerezni. Nagyon örülnénk, ha az alábbi eszközökhöz segítenék alapítványunkat:

 

 

 • laptop
 • lézer printer
 • fénymásológép
 • iratmegsemmisítő
 • pelenka
 • gyógyászati segédeszközök egyeztetés szerint
 • háztartási eszközök a betegellátáshoz egyeztetés szerint (pl.: vízforraló, vasaló)
 • kertészeti eszközök és szerszámok a kert és épület karbantartásához egyeztetés szerint

 

Lehet, hogy számtalan ötlete van, mellyel segíteni tudna, és amiről mi álmodni sem merünk. Kérjük adományával keresse Erdős Juditot, a 250-5513-as telefonszámon, vagy az erdos.judit@hospicehaz.hu e-mail címen. Köszönjük"

 

Címkék: adomány tárgyi adomány magyar hospice alapítvány

Hozz Zoknit!

 2010.11.03. 11:23

A Menhely Alapítvány 2010. október 15. és december 22. között „Hozz zoknit!” akcióval hívja fel a figyelmet a hajléktalanság nehézségeire.

A „Hozz zoknit!” felhívásukra érkező adományokat folyamatosan fogadják, az összegyűlt zoknikat karácsonyi ételosztásuk napján adják át a rászorulók részére.

"Miért zokni?
A zokni jelképes értékű ruhadarab. Amikor adományozunk, talán utolsó azoknak a tárgyaknak a sorában, melyek eszünkbe jutnának. Egy meleg zokni mindenki számára szükséges ruhadarab – különösképpen azoknak, akik oly sokszor fáznak. Gyakorlati hasznán túl éppen azt sugallja a megajándékozottnak: „Személyesen rám gondoltak”, „Én voltam fontos”. Apróságnak tűnik, valójában nem kerül sokba, mégis üzenetet közvetít.

Helyszínek, ahol le lehet adni a zoknikat:

Budapest VII. ker. Kürt utca 4. 9,00-14,00 óráig
Budapest VIII. ker. Vajdahunyad utca 3. egész nap
Budapest VIII. ker. Práter utca 29/b. 9,00-15,00 óráig

Kérjük, terjessze kollégáinak, ismerőseinek a Menhely Alapítvány „Hozz zoknit!” karácsonyig tartó akcióját!"

Erről az akcióról Annától tudunk, köszönjük neki az infót! 

Írjatok nekünk Ti is, hogy az ajándékozók és az ajándékozottak közelebb jussanak egymáshoz! hovamit@gmail.com

 

Címkék: karácsony hajléktalanság menhely alapítvány karácsonyi ajándékpont hozz zoknit

Ajándékod cipősdobozban

 2010.11.02. 16:55

Blogunk már megkongatta a karácsonyi ajándékgyűjtés első harangjait, amely igazából csak egy kis csengettyű a Baptista Szeretetszolgálat akciójához képest. Ők ugyanis, 2010-ben ismét megkezték a Cipősdoboz akciójukat, amely során december 1-20 között várják ajándékaitokat, hogy eljuttathassák oda, ahol igazán örülni fognak neki!

" Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek…), még az ünnepek előtt.

Idén is, mint már sokadik éve, december közepén kétezer dobozt juttatunk el a Malév segítségével Marosvásárhelyre, Böjte Csaba árváinak. Ezeket az ajándékokat másnap a Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét a gyermekeknek.

December 20-án négyszázötven gyermeket ajándékozunk meg a fővárosi Pataky Művelődési Házban, december 21-én pedig Debrecenben szervezünk félszáz gyermek számára ajándékozással egybekötött karácsonyi ünnepséget.

Ezen kívül minden vidéki gyűjtőhely szervez ajándékozást szerte az országban, megpróbálva örömet szerezni minél több gyermeknek, akik önhibájukon kívül nem tudnak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni: anyagi helyzetük miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapotuk miatt (kórházban lévők), családi kapcsolatok hiánya miatt (gyermekotthonok lakói)."

Ha összegyűltek cipősdoboznyi ajándékaid, azokat az ország számos pontján leadhatod. A fogadóhelyek folyamatosan bővülő listája ITT OLVASHATÓ.

Plakát, hirdetés, dobozjelölő címke és az egyéb letölthető okosságok sora INNEN INDUL.

A programmal kapcsolatos összes tudnivalót ITT TALÁLJÁTOK.

Blogunkon a KARÁCSONYI AJÁNDÉKPONT címke alatt megtalálhatjátok a karácsonyi ajándékok gyűjtőpontjait. Folyamatos bővüléséhez a Ti segítségetekre is szükségünk van. Ha ismertek karácsonyi adományozással kapcsolatos infókat, kapcsolódó programokat, bármilyen működő gyakorlatot, új kezdeményezést, írjatok kommenteket vagy írjátok meg levélben a hovamit@gmail.com címre. Köszönjük!

 

Címkék: karácsony ajándék adomány baptista szeretetszolgálat cipősdoboz gyűjtőpont karácsonyi ajándékpont

Karácsonyi ajándékok tőled

 2010.10.27. 08:38

Nemsoká Karácsony. Nyugalom, nincs cukormáz, vásárlási propaganda - éppen ellenkezőleg. Idén Karácsonykor inkább Te adj, minthogy tőled vegyenek el. Hogy jön ez össze? Karácsonykor ajándékot adsz. Jól átgondoltad, hogy kinek mit? Mi most kezdünk el rajta gondolkodni - és gyűjtögetni. A helyeket, ahol a Te ajándékodra várnak.

Alig két hónap és Karácsony van. Az idő gyorsan elszalad, ezzel arányosan pedig számos holmid összegyűlik, ha gondosan félre teszed őket. Mi összegyűjtjük, hogy hova mit vihetsz el, karácsonyi ajándékodként - gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak, időseknek, embereknek, állatoknak, szervezeteknek, közösségi pontoknak.

Ehhez persze szükségünk van a Te segítségedre is! Ha már most ismersz olyan helyeket, amelyek készülnek a karácsonyi ajándékgyűjtésre, vagy amikor megérint a karácsonyi harangok zúgásának első szele, írd meg az ajándékgyűjtő szervezet nevét, elérhetőségét, hogy mit gyűjtenek, illetve a többi lényeges tudnivalót. hovamit@gmail.com Köszönjük!

 

Címkék: játék ünnep ruha karácsony ajándék adomány 2010 gyűjtőpont gyűjtőszervezet

Adok-kérek. Az Adhat.hu portál.

 2010.10.23. 18:17

"Senkit ne eresszetek az útjára úgy,
hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!"
/Teréz Anya/

 

Gyakran előfordul, hogy nem tudjuk, hogy különböző javainkat kiknek ajánljuk fel.

Ebben segít az adhat.hu weboldal. Kereshettek a támogatásra váró civil szervezetek között, illetve elhelyezhetitek ti is adományaitokat. Az első lépéshez ehhez kattints IDE.

A civil szervezetek pedig felajánlásaitok között választhatnak működésük és mások segítése érdekében, egész pontosan ITT.

Az adományozás KISOKOSa is ezen az oldalon található.

 

Címkék: adomány információk adhat.hu adománykérés

Dabas is segít

 2010.10.19. 18:22

Magyarország eddigi legnagyobb vegyi katasztrófája történt októberben. A Kolontár mellett lévő timföldgyár iszaptartályának gátja átszakadt, egymillió köbméter erősen lúgos, szennyezett iszappal árasztva el Kolontárt, valamint a szomszédos Devecsert és Somlóvásárhelyet.
Ezért kérjük minden jóérzésű, segítő és tenni akaró ember segítségét !
 
Gyűjtést szervezünk, hogy a károsultak mindennapjait könnyebbé tegyük, és segítsünk nekik minél előbb talpra állni.
 
Elsősorban feltőtlenítő szerekre, tartós élelmiszerekre (pl.: liszt, cukor, olaj, rizs, konzervek), ruhákra van szükség. 


Gyűjtés helye: 2370, Dabas, Bartók Béla út 71, Íródeák Üzletház. 
Az Üzletház minden nap fogadja a felajánlásokat ! 
egyéb infomáció: Erdélyi Zsolt, 06-30-84-666-46 vagy email:
erdelyi.zs@citromail.hu

 

Kérjük azt, aki tud, segítsen !

 

Ha Ti is részt vesztek hasonló kezdeményezésben, írjátok meg a hovamit@gmail.com címre! Köszönjük!

 

Címkék: gyűjtés adomány dabas vörösiszap vörös iszap vegyi katasztrófa

A város mindenkié

 2010.10.18. 09:17

Ezúton szeretnénk szíves figyelmetekbe ajánlani - bár már sokan ismerhetitek - a következő blogot:

A város mindenkié. http://avarosmindenkie.blog.hu/

A blog gazdája egy létező csoport, amely a hajléktalan-kérdést a fotel-aktivizmuson jóval túlmutató lehetőségekkel és valós eszközökkel, módszerekkel kívánja rendezni.

"A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt valamint hajlékkal rendelkező aktivistákból áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Célunk, hogy kiálljunk a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdjünk a lakhatáshoz való jogért. A szervezet minden tevékenységében – a döntéshozástól az akciók szervezéséig – a hajléktalan emberek vezető szerepet játszanak. Jelentkezés és további információ: avarosmindenkie@gmail.com, Vojtonovszki Bálint: 06-20-449-9110, "Csurika" Mária: 06-70-29-29-769"

Csatlakozhattok a csoporthoz a Facebook-on, kövessétek, sőt, lehetőségeitek szerint segítséget a csoportot, hogy aktivitásuk sikerei mindennapjaink sikereivé váljanak!

A szervezetről biztosan hallani fogtok még, a gyűjtőpont blogon mindenképp.

 

Címkék: blog civil társadalom hajléktalan a város mindenkié