ReHűtő

 2010.11.17. 13:54

Beköltözéskor az első dolgok egyike, amit megveszünk, a hűtőszekrény. És az első is, amit kidobunk. Nem mindegy azonban, hogyan "dobjuk ki" a már nem használatos hűtőnket.

"A hűtőket, fagyasztókat az elektronikus vagy e-hulladékok közé soroljuk a szelektív hulladékgyűjtés során. Az elromlott vagy nem használt gépeket semmiképp ne dobjuk a hagyományos szemét közé vagy vigyük ki a szeméttelepre, hiszen veszélyesek. A hűtőket gyártó és árusító üzletek 2005. augusztus 13 óta visszaveszik az összes forgalomból kivont készüléket. Ha nincs ilyen a közelünkben, akkor érdemes szétnézni a környékbeni szelektív hulladékgyűjtő udvarokban, hiszen sok ilyen helyen gyűjtik az elektromos hulladékokat is.
A hűtők az ún. fehérárúk közé soroljuk. Ide tartoznak még a mosó-, mosogatógépek, mikrohullámú sűtők, villanytűzhelyek, stb. A feldolgozó üzemben, eszerint a csoportosítás szerint válogatják ki az e-hulladékokból a hűtőket, majd eltávolítják belőlük a veszélyes anyagokat, szétbontják és darabokra szedik, így készítve elő az újrafelhasználáshoz."

Érdekes? Tetszik? Itt találod a folytatást.

 

Címkék: hűtő újrahasznosítás hulladékkezelés műszaki csere hűtőszekrény e hulladék elekromos hulladék fehéráru elektonikus hulladék elektromos hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtopont.blog.hu/api/trackback/id/tr992454853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása